Když jsme přezbrojili na novou techniku, zbylo doma jedno PIII, 512 MB RAM, 80GB HDD, tak jsem neváhal a vzal si ho na hraní, obhlédnout, jak takové servery vlastně fungují. Strčil jsem ho za televizi, aby v případě potřeby mohlo zobrazovat videa, fotky atd. Bohužel je to stařičký stroj a je šíleně pomalý, zvlášť když se grafická karta GF MX400 osolí na Full HD rozlišení, nicméně pokud video není zrovna přehrávané ve fleši, tak to ještě ujde. Protože musím mít vždycky nejnovější systém, tak jsem hned ve čtvrtek upgradoval na 11.04, bohužel měl počítač slabou chvilku a nadobro se zasekl uprostřed instalace balíků. Svoje pokusné webové stránky, které samozřejmě nezálohuji, jsem naštěstí vydoloval, ale o data z MySQL jsem přišel (nic moc cenného to nebylo, ale ztráta zamrzí). Udělal jsem čistou instalaci, ale neustále se mi zasekává (třeba po hodině běhu), myslím, že už má odzvoněno. A teď k pokusům: rozjel jsem samozřejmě LAMP server, CoD2 server, OpenTTD server, trochu mě štve, že nerozběhám server pro Source hry, kvůli tomu, že požadují nějaké novější instrukce procesoru. Nicméně bylo pěkné si po letech používání služeb nahlédnout, jak vlastně fungují, díky Linuxu.
UPDATE: Od ledna 2012 nasazen Debian stable (Squeeze) pro hladší běh a promazány větráky pro tišší chod. V plánu nákup řadičů USB 2.0 a SATA pro zprovoznění úložiště a streamu televize.