Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaký program na stříhání videa v češtině přímo z Ubuntu software? Nebo nejsnazší  (Přečteno 287 krát)

am.linux

• Návštěvník
Chtěl jsem se ještě zeptat, jestli někdo nezná nějaký program na stříhání videa, který by byl v češtině a byl ke stažení přímo z Ubuntu software? Zatím jsem nenanšel takový. A pokud není, tak nějaký jiný, ale aby bylo co nejvíce snadný a intuitivní na pochopení. jedná se obyčejná videa, kde chci ustřihnout  třeba jen půl minuty a zkrátit tak video na polovinu. Nic složitého a náročného. Měl jsem KdenLive a ještě jeden (přesně si nepamatuji názvy), ale vůbec jsem nebyl schopen je používat a tak jsem dal zase pryč bez jediného reálného využití.

JirkaZ

• Stálý člen
  • **
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
Na prostý střih používám Avidemux. Ale netuším, zda se nachází v nějakém Ubuntu software. Nejlepší je ho stáhnout jako *.appimage.

Postup si nastuduj. Jo a není v češtině (proč taky?).

Není zač.

am.linux

• Návštěvník
No prostě proto, že 10 miliónů lidí z ČR neovládá angličtinu. Zejména starší ročníky, co jsme se museli učit celý život rusky. Avidemux jsem používal, ale hledám něco, co se dá stáhnout přímo z Ubuntu software.

JirkaZ

• Stálý člen
  • **
A důvod pro to, aby to bylo v Ubuntu software?

Prostě proto že chceš?

32 let od změny režimu je málo na to, aby člověk pochopil, že se má naučit něco nového? Přitom stačí pár slovíček...

am.linux

• Návštěvník
Něco nového ano, ale někdo umí opravit auto, někdo umí opravit pračku, někdo umí anglicky atd. Prostě neumí všichni všechno. Čtu články pouze v češtině. Proto se  zde dotazuji česky. Ale nemám zájem o to, aby z toho byla filozofická diskuze a zbytečná výměna odlišných názorů.  Nevyhovuje mi využívání repozitářů a chtěl bych si vystačit se softwarem přímo z Ubuntu.

JirkaZ

• Stálý člen
  • **
Mně nevyhovuje, že se večer stmívá a ráno zase rozednívá. Chtěl bych si vystačit s tím, že by byl pořád den.

Nemám zájem o to, aby mi někdo zdůvodňoval, že a proč to je nesmysl.

Mimochodem: z těch vyjmenovaných schopností mám všechny (i když ne na špičkové úrovni) a nepovažuju to za nic zvláštního. Stejně tak umím moře dalších věcí a pořád se snažím zlepšovat a něco se učit. Toto je normální přístup k životu.

A abych to uzavřel: jestliže jsem neschopný a neochotný se něco učit, tak si to, co chci, musím koupit a zaplatit. Stejně tak je to se softwarem, jestliže se nevyskytl někdo, kdo byl tak laskavý a napsal ve formě freeware či open source přesně to, co bych si představoval.

ikx

• Aktivní člen
  • *
...vidcutter...appimage...nevie po česky,ale su tam obrázky,medzinárodné...to asi pochopiš... ;D ;D ;D

Ventero

• Závislák
Velice dobře hodnocený je OpenShot - je i pro linux a dle zmínek míval češtinu ..
A býval i v centru SW - tak se mrkni ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

juwa2

• Závislák
Avidemux je (nově) i v UBU repo. Krom toho má i češtinu. Nejnovější verze vychází jako .appimage
Uživatelé U18.04 a starších použijí verzi "legacy".
« Poslední změna: 15 Března 2023, 08:56:29 od juwa2 »

Ventero

• Závislák
Vida - takže už žádné výmluvy a hezky zkoušet a podělit se o výsledky  :)
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Roman Vacho

• Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Závislák
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
Napiš do vyhledávání v Ubuntu softwaru "video edit" a vybírej. Určitě vybereš. Nedávno jsme četl článek a některé editory ti určitě sednou po logické stránce i budou počeštěné.
Přesně ti neporadím, protože jsem se nikdy k trvalé tvorbě videí nedokopal. :-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.