Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: KDE nebo GNOME?  (Přečteno 19689 krát)

uf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 163
    • Zobrazit profil
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #75 kdy: 09 Červenec 2007, 17:30:27 »
odkedy som si do gnome nainstaloval kubuntu-desktop odvtedy som sa do gnome uz viac krat nevratil....navyse som si zaobstaral kubuntu cd shipit a odvtedy si veselo lietam v KDE ....moje postrehy po dlhsom pouzivani oproti gnome:

1/ vzhlad - živší, farebnejší, sýtejší, okulahodiaci..aj ked som si v Gnome menil temy, KDE knizniciam sa nijako nevyrovnaju....Gnome na mna hádže silny dojem Win 3.11 ..je taky jednoduchy, nenárocný a hlavne ovela ovela menej konfigurovatelny uzivatelom...v KDE si uzivatel moze nastavit absolut vsetko co mu napadne, kým v Gnome som o takych moznostiach nastaveniach ktore su v Kde ani nepomyslel...z toho u mna vyplyva zaver - Gnome je podstatne orezane...a take nieco ze "KDE vyzera ako windows a preto si ho nedam - tak nad touto vetou sa musim vzdy "pousmiat" a nad autorom takeho vyroku počudovane priusmiať :/ " ja hovorim: KDE NEVYZERA ako windows, KDE VYZERA OVELA LEPSIE ako windows!  ;)

2/ stabilita - proste linux...rovnako ako aj gnome ma svoje muchy najdeme ich aj v Kde - avsak podpora sa ma stale viacej a viacej rozvijat co sa odrazi aj na konecnej stabilite....pouzivam KDE uz dlhe dlhe tyzdne a mesiace - nemal som ziadny vazny problem so stabilitou - ak to porovnam s Gnome tak je to asi priblizne rovnake....

3/ dojem - neviem si pomoct ale Gnome mi vobec nepripada ako moderne, okulahodiace prostredie...ak si mam predstavit nejaky futuristicky film a na nom pocitac s linuxom, tak s Gnome sa mi to nejake nechce zosuladit....skor by som povedal ze Gnome je pre userov ktori si vobec nepotrpia na vzhlade svojho oblubeneho operacneho systemu....my však ktorí chceme aj estetiku popri výkone tak KDE je jednoznacna volba...samozrejme najdu sa aj taki ktorim staci aj konzola ale to s Gnome a KDE nema nic.. :-) ak niekto argumentuje ze v Gnome si da taku temu ze to nepoznam od KDE tak sa myli - taky user sa musi asi na vlastne oci presvedcit ze KDE je proste ine nez Gnome a lacne prehodenie farieb KDE do Gnome nikoho skusenejšieho v KDE nepresvedci...rovnako ako vzhlad tak aj system v istych kategoriach je iny /nastavenie, programy, udrzba, .../

=> skus gnome aj kde potom si vyber....ak to "vyskusas" tak mas iba dve moznosti: bud sa s nejakym nazorom budeš rozchadzat alebo sa s nim stotožníš - uz nebudes iba bezducho opakovat nazor niekoho ineho a ktory by ta iba umelo formoval..až v tom okamihu nadobudneš SVOJ VLASTNY nazor....

=> pouzivaj to co sa ti viac paci a sadne a ine prostredia toleruj a nekydaj na nich...znelo by to tak "trapošsky" no nie?? 8)

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2431
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #76 kdy: 09 Červenec 2007, 21:55:57 »
Ufff...to bylo vyčerpávající a hezky řečené. Ano, v mnohém máš pravdu, protože KDE používáš denodenně a Gnome ne.
U mě to je naopak - Gnome používám denodenně a KDE si "vyzkouším a poladím" v livku Slax... Chvíli jsem měl taky KDE desktop, spolu s Gnome desktopem a při přihlášení jsem si vybíral, jestli se přihlásím do KDE nebo do Gnome. Ale v době, kdy jsem měl Ubuntu 6.10 bylo KDE (Kubuntu) z poloviny v angličtině a Gnome jsem měl lokalizované z cca 95%. Navíc, při problémech, které mi dělaly aplikace v KDE, jsem se honem vrátil ke Gnome a už jsem u něj zůstal a líbí se mi čím dál víc. Nyní mám Ubuntu 7.04 Feisty Fawn s Gnome a Slax 6.0-CS_rc3 s KDE :) a obojí mám rád ;)
Každé prostředí má "něco do  sebe" a je fakt potřeba si to vyzkoušet.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 11 Bullseye

jirihuf

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 894
    • Zobrazit profil
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #77 kdy: 10 Červenec 2007, 07:17:24 »
Když nad tím tak přemýšlím, KDE mi také připomíná windows.. nicméně, gnome skutečně vypadá trochu jako 3.11..:-)
Have you tried turning it off and on again?

uf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 163
    • Zobrazit profil
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #78 kdy: 10 Červenec 2007, 16:12:19 »
Citace: marp
Ufff...to bylo vyčerpávající a hezky řečené. Ano, v mnohém máš pravdu, protože KDE používáš denodenně a Gnome ne.
s gnome som sa stretol ako s prvym prostredim linuxu a to Ubuntu 5.04 ...kubuntu mam od verzie 6.10....je to uz nejaka doba a preto som sa rozhodol ze vyjadrim svoj nazor na obidve prostredia.....ved prave gnome ma zasvätilo do tajomstiev linuxu :-) neskor chcem vyskusat aj ine distribucie..ale to az v buducnosti.....podporujem gnome aj kde.....mojim prispevkom sa len priklanam skor ku kde..aj ked na gnome mam prijemne spomienky :-)   je velmi spravne ze su viacere prostredia....konieckoncov jediny kto tu je ukrateny v tejto otazke su uzivatelia windowsu.../aj ked mne osobne to nevadi..vypinam vsetky nepotrebne sluzby medzi ktorou je aj farebna windows xp tema..nie ze by mi nejako prekazala - podla mna sa na to da pozerat - vyroky typu: "ten otrasny windows vzhlad je neznesitelny" zavana z velkej casti predpojatostou..farby a témy za nič nemozu,,,oni su len ako šaty na cloveku...a "saty robia cloveka" v pocitacovej virtualite asi neplati.. :-)  ...hlavne ze mi umoznuje poriadne si zaparit moje oblubene fps hry, to je jedine co od windows ocakavam a v uplnej spokojnosti ma to naplna..aj preto sa zaoberam windows problematikou a rovnako na nom chcem byt na uzivatelskej urovni ako v linuxe... mozno som uz trochu v poslednych vetach odbocil ale hadam v tom je nejaky suvis ;)

Martin 'Želva' Malý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2438
  • Zalezlej v krunýři
    • Zobrazit profil
    • Želvův zápisník
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #79 kdy: 10 Červenec 2007, 16:27:08 »
Já jsem moc na výběr neměl, gnome se mi příšerně sekalo, KDE předpokládám je asi taky dost náročné na hardware, tak jsem sáhnul po Xubuntu a je to!
Osobní počítače jsou nanic a opravdu nikdy nedělají to, co se po nich chce. Fakt. I když na něm třeba běží Debian, Ubuntu, Arch, Widle, Mac, je to skoro furt to samé... :-(

Pokud mi dáváte zápornou karmu, budu rád, když mi napíšete proč, abych aspoň věděl, jak jsem vám uškodil. ;-)

hase

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2934
    • Zobrazit profil
    • www.palenka.org
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #80 kdy: 10 Červenec 2007, 17:47:36 »
Zelva, tak ja to nemam o moc silnejsie...vsak kukni moj hardware. Ten problem je urcite grafika - ty tam nemas slot AGP? Alebo aj do PCI sa da lacno zohnat slusna grafika. Minule som jednu predal Hercules 64Mb a to islo dobre cez slot PCI
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

mycz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
  • Lysergic acid diethylamide
    • Zobrazit profil
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #81 kdy: 10 Červenec 2007, 17:54:41 »
jestli chces muzu ti prodat Durona 750MHz za nejaky drobak, pripadne vymenit za zakladni desku na socket A. Jo a jeste se mi doma vali nVidia riva TNT 16MB jestli chces :)
Píchali bychom si i vitamín C, kdyby to bylo ilegalní!

Martin 'Želva' Malý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2438
  • Zalezlej v krunýři
    • Zobrazit profil
    • Želvův zápisník
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #82 kdy: 10 Červenec 2007, 18:14:26 »
Já ani moc nevím, co v PC mám. Smontoval nám to jeden chlápek z ComForu a to, že mám Durona 650 vím jen z BIOSu. Rád bych si vzal ty vaše procesory a grafiky, ale tenhle počítač je pro celou rodinu a kdyby se něco stalo... Všichni u nás používají wokna. Zatím to s tou grafikou přežiju a až si našetřím, koupím si nějaký noťas pro sebe a bude hotovo. Xubuntu je docela v pohodě, teď mu dělám stránky http://xubuntu.xf.cz
Osobní počítače jsou nanic a opravdu nikdy nedělají to, co se po nich chce. Fakt. I když na něm třeba běží Debian, Ubuntu, Arch, Widle, Mac, je to skoro furt to samé... :-(

Pokud mi dáváte zápornou karmu, budu rád, když mi napíšete proč, abych aspoň věděl, jak jsem vám uškodil. ;-)

hase

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2934
    • Zobrazit profil
    • www.palenka.org
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #83 kdy: 10 Červenec 2007, 18:46:26 »
No tak ten Duron 650 a 750 zas ziadny rozdiel neni. Ten procesor problem nerobi - iba grafika a s tou nic nepokazis - Windowsy ti ju najdu a linux asi budes musiet preinstalovat. Da sa to i cez recovery mode x corg conf....ale v tom sa moc nevyznam. Su tu vsak na to navody. Dolezite je, ci mas v PC port AGP alebo len PCI a podla toho v nejakom bazari kupis za par supov nejaku grafiku. Ale ked ti xubuntu vyhovuje, tak proti gustu zadny disputat - tak nejak sa to v cesku vravi?? :)
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Martin 'Želva' Malý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2438
  • Zalezlej v krunýři
    • Zobrazit profil
    • Želvův zápisník
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #84 kdy: 10 Červenec 2007, 20:33:58 »
S touhle grafikou mám dost problémy, to je pravda. Nefunguje mi defaultní terminál - resetuje Xka; blbne mi lišta v openoffice, všechny spořiče kromě 2 se mi sekají atd.
Chtělo by to něco novýho, ale fakt nevím, co tam mám za sloty. PCI určitě jo, ale AGP?
Neviem, aký je rozdíl mezi českom a slovenskom zposobom a gustom, máme len trochu jiný jazyk, inak sme stejní. Já sem docela rád, že mi Xubuntu už funguje a docela sa mi páčí a nechci do toho už moc vrtat.
Osobní počítače jsou nanic a opravdu nikdy nedělají to, co se po nich chce. Fakt. I když na něm třeba běží Debian, Ubuntu, Arch, Widle, Mac, je to skoro furt to samé... :-(

Pokud mi dáváte zápornou karmu, budu rád, když mi napíšete proč, abych aspoň věděl, jak jsem vám uškodil. ;-)

hase

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2934
    • Zobrazit profil
    • www.palenka.org
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #85 kdy: 10 Červenec 2007, 22:31:47 »
uplne laicky - PCI sloty su biele a agp je hnedy...a je vzdy navrchu nad PCI slotami. Ted to zkusim cesky :) Ten hnedy AGP slot musi byt delsi, aby se do nej vlezla ta karta. Predpokladam, ze na tak starym pocitaci nebude AGP 8x ale jen max. 4x. To zjistis lehce v BIOSU i to jestli ten AGP tam vubec mas. Pak ti staci skutecne nejaka starsi grafika - treba jen 32MB a pojede to lip. Ale jak jsem rikal, tak i na PCI jsou karty k sehnani. V nejakym PC bazaru urcite neco sezenes. Podle toho cos napsal, tak ti to Xubuntu nebeha tak dobre, tak se te vymeny grfiky tak neboj...nic neskazis. Ja jsem Ubuntu taky znovuinstaloval nescetne krat, nez jsem se dostal s te Windowszavislosti a zacal to nejak chapat. Ted mam zas Kubuntu a musim rict, ze vsechno to trapeni s tema instalacema bylo osozne a v konecnem dusledku dobre. Hodne stesti
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

hase

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2934
    • Zobrazit profil
    • www.palenka.org
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #86 kdy: 10 Červenec 2007, 22:33:09 »
jo AGP je sice vetsinou hnedy, ale muze byt i cervenej, ci modrej - nikdy vsajk neni bilej jak PCI
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Vico.B

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 263
    • Zobrazit profil
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #87 kdy: 15 Srpen 2007, 11:11:05 »
KDE nebo GNOME?? Hmm, jednoznačně XFCE ;)

I když pravda, zatím běžím hlavně na Gnome a s Xfce si jen tak hraju a objevuju jeho výhody a nevýhody (zatím teda samé pozitiva a jedno negativum - plocha ;) )
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

javo97

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #88 kdy: 15 Srpen 2007, 14:08:04 »
no ja som zacal s gnome pozuival som ho par tyzdnov, ale ked som videl screeny s KDE tak som velmi nevahal, KDE malo fakt navrch,
po par mesiacoch mi kamos odporucil XFCE ,
teraz ho mam par tyzdnov a asi na nom aj ostanem,
v gnome/kde applikaciach sa mi obcas stalo ze proste padli, v xfce som kill musel pouzit len raz pri thunderbirde, dalsia vyhoda je rychlost a velkost, fakt odporucam :)

pavolzetor

  • Host
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #89 kdy: 15 Srpen 2007, 15:59:53 »
ja mam gnome a som spokojny skusal som kde ale zda sa mi to moc vicackane a nejake funkcie su nanic

premet

  • Host
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #90 kdy: 15 Srpen 2007, 19:31:44 »
Nejdřív sem strašne dlouho používal KDE , přišlo mi hezčí a více možnostma nastavení. Ale pak sem přešel na Gnome protože se mi zdá rychlejší a lépe funguje a není tak přeplácané . Akorát se mi líbí aplikace z KDE jako Amarok a Kopete to jediný sem zachoval z KDE.

Vico.B

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 263
    • Zobrazit profil
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #91 kdy: 15 Srpen 2007, 19:51:43 »
Amarok, Kopete a K3b, to můžeme uživatelům KDE jen tiše závidět :( (nebo si doinstalovat KDE knihovny). Doufám, že pro Gnome budou brzy podobně kvalitní nástroje ;)
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Juraj

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
    • Zobrazit profil
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #92 kdy: 15 Srpen 2007, 20:31:45 »
Ja som začínal s Gnome ešte na Red Hate 5.2, potom som mal Manrakeovskú fázu s preferovaním KDE, dosť dlho som fičal opäť na Gnome v Ubuntu 5.04 - 7.04 a teraz som znovu na KDE (Arch Linux, PCLinuxOS) a na jednom stroji Kubuntu.

Myslím že sa to pohybuje v takých vlnách. Príde čas, keď sa vám jedno prostredie opozerá a túžite vyskúšať niečo nové. Podporuje to flexibilitu a potrebu po novinkách. Každé prostredie má niečo do seba. Nezavrhujem ani Gnome ani KDE. Pred nástupom Ubuntu boli napríklad užívatelia Gnome v totálnej menšine, teraz sa karta obrátila. Uvidíme ako to bude za rok za dva roky...

Mal som aj obdobia, kedy som nedal dopustiť na fwvm alebo fluxbox. Už ma to prešlo. Chápem to všetko ako grafickú nadstavbu nad jeden a ten istý systém.

Jakub Lucký

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3433
    • Zobrazit profil
    • Jakub Lucký
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #93 kdy: 15 Srpen 2007, 20:33:50 »
k3b ano, ty ostatní ani moc ne (teda aspoň já)
já naopak ještě Krusader
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Vico.B

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 263
    • Zobrazit profil
KDE nebo GNOME?
« Odpověď #94 kdy: 15 Srpen 2007, 21:02:23 »
Citace: jakub.lucky
k3b ano, ty ostatní ani moc ne (teda aspoň já)
já naopak ještě Krusader
Jo vidíš, na Krusader jsem zapomněl :)
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Jezza

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 96
    • Zobrazit profil
Re: KDE nebo GNOME?
« Odpověď #95 kdy: 18 Květen 2009, 00:31:19 »
Ma v KDE 4 Katapult nejakou alternativu? Zkousel jsem ALT-SPACE jako v KDE 3 a nejde mi to... :(

slamozrout

Re: KDE nebo GNOME?
« Odpověď #96 kdy: 18 Květen 2009, 06:15:53 »
zkus ALT+F2
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Prsatá blondýna

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1669
  • Stále se učím...
    • Zobrazit profil
    • Osobní portfolio
Re: KDE nebo GNOME?
« Odpověď #97 kdy: 18 Květen 2009, 08:38:32 »
ty *censored* rok a pul stary topic ? ouch :D
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google