to: Sešívaný
Aha, myslis tu neprehladnu oblast upozorneni dole (lebo aj hore su nejake ikony dolna neni zobrazena pokym tam nenajdes mysou)? integracia komunikatora je cool vec, ale neprakticka hrozne (nejednotna, neprehladna), ak neco rozumne riesis a ne len taky chat z FB priatelmi, notifikacie nie su click-through takze pre mna su rusive, ale kolko ludi tolko chuti
to: Malysnekolika
ano, skus v nom nieco programovat alebo pracovat, totalne mrha priestorom obrazovky (GIMP a unity je utrpenie, ale to nepouzivam), vobec nesleduje trend (vo vecsine programov nepouzivam vobec tu ponuku hore z 90 % casu)
prepinanie okien je totalne neprehladne ak mas ja neviem ich 10 (mam 1680x1050), identifikacia podla ikony je podla mna trendy urcite viac ako podla nahladu (aj ergonomickejsia pre mna)
spustenie aplikacie? natukam a stlacim enter, prepinanie pomocou win+cislo
viem co je ergonomia, neboj, teda precital som si davnejsie uz tu definiciu
proste unity je zamerane na obsah a jeho prezentaciu, to sa mi lubi, a ja mam vecsinu casu oci hore, ty mas akoze monitor vyssie ako hlavu?
Gnome Shell tam sa mi lubi ta CSS skinovatelnost, ale inspiracia unity je obrovska, a ignoracia canonicalu este vecsia, takze tak, proste canonical sa snazi neco zlepsit a GNOME to zamietne a ti hovorim, gnome shell ma velky problem, lebo ubuntu je majoritne, a unity defualt, uz teraz mas vecsinu app hlavne pre ubuntu, az potom robia pre fedoru atd.
Gnome Shell mozno ak mas jedno okno alebo zopar a maximalizovane, ale inac nie, proste behanie do rohu, neni jednoduchsie nabehnut na hranu? (urcite je to vecsia plocha)
tlacidla su vlavo, co mi prijde dooost ergonomicke, lebo vlavo spravujes vlastne okna
Canonical uz potrebuje len moderny GUI toolkit, najlepsie by bol postaveny na html a bola by to pecka
Moja predstava:
Client server architektura APP
Client pisany v javascript + (html + css toolkit), GIR, a DBUS komunikacia z Serverom (lahko prenositelne do cloudu), proste par ludom unity nevyhovuje, lebo napr. gimp a unity je fakt hruza, ale inkscape sa da v pohode pouzivat